KARADEDELER OLAYI ! ( Cinli Köy Serisi ) KIBLEREDERE KÖYÜ

Yine bir gerçekleri arayış videomuzda daha beraberiz. Bir film ve bir köy .Hepimizin bildiği bu köyün ismi kıbledere. Bu köy hakkında yapılan film içeriğini çoğumuz bilmektedir.Peki filmde anlatılanlar kurgudan mı ibaretti  yoksa  gerçekleri  mi anlatıyordu. Anlatılan hikaye gerçek olsa bile hikayenin geçtiği köyün ismi neydi ?  Bu videomuzda bu sorulara yanıtlar arayacağız.

Gösterilenlere  tamamıyla inanmak zeki insanların işi değildir. Zeki dediğimiz bu  insanlar tarihimiz boyunca görünenlere aldanmadan  olayın arkasında yatanları araştırmışlardır.Ve gerçeklere ancak bu şekilde gün yüzüne çıkabilmiştir.Bu yüzden sizlerde Doğruluğu kesin olmayan hiç bir şeye  inanmamalısınız. Heleki televziyon dünyasında gösterilenlere…

 
Çünkü Televizyon ve film sektörünün neredeyse tamamı kurguya dayalı hikayelerden oluşmaktadır.  İçeriklerinin içerisinde “Bu hikaye tamamıyla gerçek hayattan alınmıştır” ifadesini gördüğümüz andan itibaren bizim için o film tamamıyla gerçek olabiliyorsa bizde büyük bir problem var demektir.Bazı film şirketleri Sırf daha çok izlenmesi açısından olay tamamen kurgudan da ibaret olsa içeriğini gerçek hayattan alınmış  olarak gösteriyor.Unutumayın bazı filmler hariç diğer filmlerin çoğu kurgu içerikli olarak sizlere sunuluyor.Kurgu olayı genel olarak korku kategorisinde daha fazla görülmektedir.
Peki neden gerçek hayattan alınmış gibi gösteriliyor bu filmler ? Cevabı basit daha çok izleyici daha çok para

 
Hepimiz  Dabbe cin vakası filmini izlemişizdir. İzlemeyenler varsa filme bir  gözatıp gelebilirler. Filmde bir köyden bahsediliyor.     Film 1986 yılında muğlada cinleri kullanarak define bulmuş bir köyün lanetlenmesinden kaynaklanan olayları ele almaktadır. Köy adının ise kıbledere olduğu söylenmektedir. Fakat araştırmalarıma göre muğla ili sınırları içerisinde böyle bir köye rastlayamadım. Civar köylerin muhtarlıklarını aramaya çalıştım. Bazıları görevinin başındaydı bazıları ise eskiden muhtarlık görevini sürdüren şahışlardı. Onlarla yapmış olduğum bu telefon görüşmelerini ne kadar yayınlamak istesemde  kendileri  buna izin vermedi malesef.Fakat bu telefon görüşmelerinden anladığım tek şey civarda kıbledere köyü isminde bir yerin olmadığıdır. İkinci ihtimal olarak köy isminin değişmiş olabileceğini düşündüm. Bunla ilgili araştırmalar yaptım. Bulmuş olduğum içeriklerde bir harita veriyorlar. Kıbledere köyünün ekranda görülen  antik kentinin yakınlarında olduğu görülüyor. Fakat ekranda görülen kıblere köyü ibaresi şuanki mevcut haritalarda görünmemektedir. Gösterilen haritaya göre bu köyün ekranda belirttiğim bölgede olması gerekiyor. Bu bölgeye en yakın köy ise eskihisar köyüdür. Burada zamanında görev almış eski bir muhtar ile görüşme yaptığım sırada bölgede bu isimde bir köy olmadığını ve cinlerle ilgili buralarda herhangi bir olayın var olmadığını belirtmişti.



Unutmayın gerçekler asla göründüğü gibi değildir.





Video



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

YAZAN: EMİN SÜTCÜ

YOUTUBE KANALI: EMİN EFENDİ

KARADEDELER OLAYI ! ( Cinli Köy Serisi ) KIBLEREDERE KÖYÜ KARADEDELER OLAYI ! ( Cinli Köy Serisi ) KIBLEREDERE KÖYÜ Reviewed by epabr on 06:48 Rating: 5

Hiç yorum yok